De 8 leukste teambuilding tips

Teambuilding rocks!

In de sport is de verbinding tussen de atleten en coaches de sleutel tot overwinning. Hetzelfde geldt voor bedrijven. Als je de beste resultaten wilt behalen is het belangrijk dat je team goed samenwerkt en hetzelfde doel voor ogen heeft. Om een team van sterspelers te bouwen heb je teambuilding nodig. Zo breng je een groep dichter bij elkaar en motiveer je ze tot samenwerken. 


Teambuilding heeft een positief effect op het enthousiasme en plezier van het team. Veel werkplezier betekent ook onderling vertrouwen. Doordat je samen nieuwe dingen ervaart, ontstaat er een verbondenheid en een wij-gevoel. Omdat je team zich vertrouwd voelt met elkaar zal de creativiteit harder gaan stromen. De drempel wordt lager en iedereen durft meer te delen. 


Het hoeft niet altijd groots te zijn of veel geld te kosten om aan de teamspirit te werken.. Wij delen graag de 8 leukste teambuildingactiviteiten die ook nog eens supersnel te regelen zijn! 

1. Speeddaten

Snel en effectief! Collega’s gaan met elkaar in gesprek maar krijgen slechts een paar minuten de tijd. Vooraf kun je onderwerpen kiezen waar ze over gaan praten. Bijvoorbeeld elkaars vaardigheden, functie, doelen of persoonlijkere zaken zoals hobby’s en weekendplannen! Het doel van speeddaten is dat jullie elkaar beter leren kennen en dat hoeft niet altijd over de business te gaan. 


2. Mijnenveld

Communication is key! Leg in een open ruimte diverse objecten - de mijnen- op de vloer, bijvoorbeeld tassen, dozen, hoeden of pionnen. Verdeel de collega’s in tweetallen. Eén persoon krijgt een blinddoek om, de ander begeleidt zijn partner (enkel met woorden) door het mijnenveld. Maak het extra spannend door er een tijdrace van te maken. 

3. GIF MONDAY

Een simpele maar grappige start van de week. Start de maandagochtend door iedereen een GIFje dat hun weekend omschrijft in de groepsapp te laten plaatsen. Bespreek kort ieders weekend aan de hand van de GIFjes voordat je de werkweek officieel start. 


4. Lunchtime

Binnen veel bedrijven lunchen collega’s of teams na elkaar, zonde! Organiseer een lunch waarbij alle collega’s aanwezig zijn en laat deze verzorgen door een cateraar. Een uitgebreide lunch zorgt voor goede gesprekken. Wil je zeker weten dat de teams met elkaar mengen? Daag iedereen uit om aan een tafel plaats te nemen waar geen directe collega zit. 

gif-hup-monday

5. Complimentendag

Waardering is zo fijn! Door elkaar te complimenteren wordt de band tussen collega’s sterker. Daarnaast zorgt het voor meer zelfvertrouwen op de werkvloer. Complimenten geven en krijgen is daarom erg belangrijk! Benoem een dag tot Complimentendag en laat alle collega’s complimenten mondeling of schriftelijk uitdelen aan elkaar en ook zeker aan andere teams en afdelingen. Ook leuk; hang grote vellen op een wand waar alle namen en/of foto’s op staan. Laat nu iedereen een compliment bij iemands naam of foto schrijven. 


6. Bootcamp

Dat bewegen gezond is weten we allemaal! Sporten in groepsverband zorgt voor een sterkere samenwerking en verbinding met elkaar, maar heeft ook voordeel voor het individu. Je voelt je goed en gezond waardoor je positiever bent en minder stress ervaart. Laat een Personal Trainer komen voor een bootcamp of andere sportles of laat een sportieve collega dit verzorgen. 

7. Game day!

Organiseer een spelletjesmiddag met allerlei leuke bord- en kaartspellen. Laat je collega’s spellen meenemen van thuis en maak er een gezellige middag van. Laat collega’s na bepaalde tijd of een x-aantal potjes van spel wisselen zodat ze elkaar beter leren kennen! 


8. @ Work Cinema

Een soort show & tell. Laat teams of afdelingen een korte “documentaire” maken over een dag op het werk. Vereiste voor de docu: humor! Laat alle resultaten zien tijdens een gezellige cinema middag. Hierdoor krijgen andere collega’s een beter beeld van wat iedereen doet en wordt er samen gelachen. Popcorn ready?! 

hup_meet_2

Op zoek naar een inspirerende locatie voor jouw teambuilding?

Bij HUP ontvangen we vaak groepen voor een leuke teambuilding. Of je nu kiest voor een sportieve middag of een wat rustigere activiteit in een creatieve omgeving. Alles is mogelijk.